שאלות חקר

שאלות שעלו מן הנושא :
האם הרייטינג הוא סיבה מוצדקת להשקעה הרבה בספורט גברים לבין חוסר ההתייחסות לנשים בענפי הספורט "הגבריים"?
האם יש הצדקה למיעוט סיקור ספורט נשים בשל הטענה לרייטינג נמוך? האם הרייטינג הוא הסיבה להשקעה הרבה בספורט בו מופיעים גברים מול חוסר ההתייחסות לנשים בענפי הספורט השונים?
האם הסיבה להפחתת שידורי הספורט בהם  נשים לוקחות חלק נובע משיקולי רייטינג?

שאלת החקר : מה הקשר בין השקעה כלכלית ופרסום של ספורט גברי ונשי לבין אחוזי רייטינג של אותו ספורט?


בכל זאת יש כמה ענפי ספורט שנשים מרוויחות כמו גברים - גלובס
האם צריך להיות הבדלים בין ההכנסות של ספורטאים לספורטאיות בחברה מודרנית? האם יתכן שנשים שיבצעו את אותו תפקיד ויתחרו באותם ענפים ובאותן תחרויות יקבלו שכר שונה?
הכתבה עוסקת בקשר שבין הספורט, הכסף והסיקור התקשורתי כלומר = הרייטינג. 
בחלק ניכר מענפי הספורט נהנים גברים מכספי זכיות גבוהים יותר ביחס לנשים - כך עולה ממחקר שערך ה-BBC. 
האפליה המגדרית באה לידי ביטוי גם ובמיוחד בענף הפופולרי בעולם - הכדורגל: 
מבין כלל ענפי הספורט שנבחנו - רק בבאולינג, אתלטיקה ומרתונים, החלקה על הקרח, קליעה, כדורעף וטניס (בחלק מהטורנירים) שולמו כספים זהים לגברים ונשים. ב-10 השנים האחרונות הצטרפו אליהם טקוואנדו, אירועי שייט, תחרויות אופניים שונות, קפיצות אולימפיות. אך רק בענפי הספורט הללו היה שיוויון בשכר שקיבלו נשים וגברים כאחד, בשאר ענפי הספורט ההבדלים הם משמעותיים ועצומים. רוב ראשי ענפי הספורט אליהם פנו ב-BBC בחיפושם אחר הסיבה לאי השוויון, הצביעו על הבדלים מסחריים בין ספורט הגברים, שמצליח לייצר הרבה יותר עניין ציבורי ותקשורתי.


התאחדויות כדורגל משקיעות רק 5 דולר בממוצע בכל שחקנית

האם יש הצדקה לכך שבספורט גברים משקיעים כסף ומשאבים רבים, בעוד שבספורט נשים רמת הכספים שמושקעים והמשאבים היא ירודה?
הכתבה עוסקת בקשר שבין הספורט והכספים המושקעים בכל שחקנית. נתונים יבשים ניתנים על מנת להסביר את המצב, אי שוויון מוחלט בין נשים לגברים ברמת ההשקעה, שחקניות בקבוצה מקבלות בממוצע 5$ בעוד שההשקעה של התאחדויות הכדורגל בשחקנים גברים הוא פי כמה וכמה מעל הממוצע ששחקנית מקבלת. רמת הייצוג של הנשים בכדורגל מוגדרת כ"נמוכה ביותר", והנתונים מדגישים את "הקשיים שעומדים בפני הנשים המנסות לטפס לעמדות גבוהות במבנה ההתאחדות". כמו כן, הנתונים הנמוכים מצביעים על כך שהקשיים הללו "גדולים יותר בהתאחדויות המבוססות יותר מאשר במדינות המתפתחות". נשים לא זוכות לספונסרים (חסויות) ולכן קשה להן לקבל ייצוג, ולהתברג לעמדות הגבוהות במבנה ההתאחדות.


Card
האם תפקידה של החברה הוא לקבוע איזה מקצוע מתאים למגדר מסויים ולהכתיב האם סוג הספורט מתאים לאותו מגדר?
הכתבה עוסקת בקשר שבין הספורט, הכסף והסיקור התקשורתי כלומר = הרייטינג. הטלוויזיה והספורט התחרותי כמו נולדו זה למען זה, והקשר ביניהם מתחזק מדי יום. כמעט כל הענפים שינו את פניהם ואת חוקי המשחק כדי להתאימם לדרישות המדיה. ענפים שלא הצליחו להסתגל לדרישות עומדים בפני סכנת היעלמות. התפתחות יחסי הגומלין בין הטלוויזיה לספורט התחרותי, בשני העשורים האחרונים, קשורה באופן ישיר לשני תהליכים מקבילים: האחד, הפיכתו של הספורט מעיסוק עממי-חובבני ומקומי למקצועני-מסחרי וגלובלי; והאחר, הכרתה של הטלוויזיה שספורט אינו רק אירוע חדשותי אלא אמצעי בידורי ממדרגה ראשונה ובעל כוח משיכה שאין שני לו. כל מה שנדרש כדי לקשור את הקשר בין טלוויזיה לספורט היה קיים גם קודם לכן, אבל צריך היה לחכות לדמויות המתאימות ולהתפתחות הטכנולוגית כדי להדק אותו סופית. כמו בעולם הרחב, גם בישראל התפתחה סימביוזה בין הספורט לטלוויזיה. אותם דברים שהשפיעו על התפתחותה בעולם פעלו גם בישראל, בקנה מידה קטן הרבה יותר. נכון שהספורט הוא עדיין בן חורג, זניח יחסית, בתרבות הכללית בישראל, אך מהיותו קשור לספורט העולמי, מבחינה ארגונית בינלאומית ומקצועית, הוא אינו יכול להתעלם מהתמורות החלות בו בהשפעת הטלוויזיה, וחייב להתאים עצמו אליהן בקפדנות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה